Skip to content

Laddkabel till elbilar

Hos EV Solution hittar du Europas största sortiment av laddboxar och laddkablar för alla ändamål. Vi har rätt laddkabel för alla elbilar. Våra laddkablar håller en hög kvalitet och är väl beprövade och testade. Laddkablarna är återvinningsbara och har ett kabelmaterial som är mer flexibelt även vid kalla temperaturer än andra laddkablar.

Alltid fraktfritt!

Största leverantör av laddkablar

EV Solution är en av Sveriges största leverantör av laddkablar och vi har alla olika laddkablar som man behöver till sin elbil, laddkabel typ 2, laddkabel typ 1, laddkabel med schuko-anslutning och olika kabeladaptrar för att matcha olika anslutningar med den laddkabel man använder.

Laddkabeln är din bästa vän på vägen som ger dig en trygg och flexibel upplevelse när du kör din elbil. Med rätt laddkablar i elbilen kan du ladda när det behövs oavsett situation och laddningsmöjlighet.

Att tänka på innan du väljer laddkabel 

När du ska välja laddkabel är det viktigt att du tar reda på vilket typ av uttag din bil har, hur mycket effekt och strömstyrka som din bil kan ta emot. På vår webbutik kan du enkelt välja vilken bil du har och därefter få upp rätt laddkablar för din elbil.

Vi hjälper er hela vägen med laddkabel för er elbil. Installerat och klart med 50% skatteavdrag. 

Med våra auktoriserade elektriker installerar vi er laddbox över hela landet. 

 

Välj kategori eller bilmodell för att se produkterna för just din bil. Snabbt och enkelt!

Produktkategorier

Checklista som hjälper dig välja rätt laddkabel

Nedan checklista kan vara till stöd för att klargöra grunderna och då kunna välja rätt laddkabel till din bil.

  • Anslutningsuttag: Har din bil uttag för typ 2 eller typ 1?
  • Effekt = Hur mycket kan din bil ta emot med normalladdning, AC-ström? (Gäller alltså ej snabbladdning via DC). Många bilar är begränsade till 3,7kW, andra kan ta emot upp till 22kW. Kolla i din manual eller med din återförsäljare. Detta bestämmer vilken lägsta prestanda du ska välja på din laddkabel.

 

  • På de offentliga laddstationerna i EU (EU-standard) som finns uppsatta finns det oftast laddkablar med dels snabbladdning typ CCS och ibland CHAdeMO och dels normalladdning med typ 2-laddkabel. En bil som har typ2 ska således ha en laddkabel som benämns Typ2 till Typ2. En bil som har typ1 ska således ha en laddkabel som benämns Typ1 till Typ2. För typ 1-bilar är det även värdefullt med en adapter. Då kan man till exempel installera en laddbox hemma med fast laddkabel typ 2 (typ 2 är ett av kraven för det statliga bidraget ladda-hemma-stödet) och ändå kunna ladda med hjälp av adaptern. Du kan då även ladda på offentliga laddstationer med laddkabel typ 2.
  • Välj laddkabel efter den effekt din bil kan ta emot (kW). Du kan dock alltid använda en laddkabel med stöd för högre effekt, detta fastän du använder ett lägre värde av kW. Det kan vara smart att köpa en laddkabel med stöd för högre effekt om man vill framtidssäkra sitt köp, perfekt att kunna använda samma laddkabel mot bilar som har stöd för högre kW.

 

Laddutrustning till elbilar för bostäder och företag

Ladda elbilen med hjälp av oss på EV Solution. Vi har störst sortiment av laddstationer, laddkablar och andra tillbehör för att du ska kunna ladda din elbil tryggt och säkert med rätt laddbox till dina speciella förutsättningar och önskemål. Ladda bilen hemma, på företaget eller i er förening. Vi hjälper er hela vägen från planering till installation och drift, från minsta till största laddningsanläggningen.